tisdag 30 oktober 2012

Pingvintårta

Felicia fyllde 11 år och önskade en pingvintårta,
och visst skulle tösen ha en sådan.
Så här blev resultatet.
 

 
Tårtan är gjord med vaniljbottnar bakade i långpanna.
Vaniljkräm och hallon/rabarbermousse + färska hallon.
Spacklad med grädde och täckt med marsipan.
Dekorationer av marsipan och sockerpasta.
Mjuka ätbara sockerkulor.
 
 
 

måndag 15 oktober 2012

Londonbusstårta

Hello!
 
 Jag fick beställning på en tårta med Londontema.
Jag tyckte att en dubbeldäckare Londonbuss skulle passa fint.
Den var jättekul att göra måste jag säga.
 

 Jag bakade anslagen (bottnarna) i långpanna och använde 6 ägg till receptet "3 lika".
Bussen är c:a 30x16x10 cm.

Den är fylld med hallonmousse, hemmagjord hallonsylt.
samt vaniljkräm.
Tårtan är spacklad med grädde och täckt med marsipan.
 
Alla dekorationer är gjorda av marsipan, utom hjulen som är Oreokakor som jag fäst med kristyr.





fredag 5 oktober 2012

Printer

Tro det eller ej men jag fick en beställning på en tårta som skulle se ut som en
OKI printer av min sambos kusin.
Han skulle ha den som fredagsfika på jobbet. Kul :)
 
Till saken hör att han är säljare för just OKI och hade gjort en affär med HM.
Där av texten på "dokumentet" på tårtan.
 
Den var nog min största utmaning hittills....önskemålet om fyllning var "typ prinsessfyllning" och det gör ju inte tårtan superstabil direkt. Men jag antog utmaningen och jag måste säga att jag blev rätt nöjd. 
 
Hade gärna gjort fler detaljer, (som jag hade planerat för) men jag lämnade det pga av att jag var rädd för att tårtan inte skulle "orka med" det helt enkelt.  Använder man sig av mousser som fyllning så blir den ju mycket tåligare och stabilare.
Det är det tyngsta tårta jag gjort....
Har inte så många bilder utan tog bara en när den var på plats i kartongen.
Ville inte hålla på och flytta den allt för mycket i värmen då den gillade mitt kylskåp väldigt mycket ;)
Så här blev resultatet.
 
 
Storlek c:a 30x25x10.
4 lager fyllning: Vaniljkräm, hallongrädde, grädde, glasskräm.
4 vaniljbottnar.
Täckt med 50% marsipan, 50% sugerpaste.